HIER EN NU

Je start met een beschrijving van je huidige situatie. Wat zijn je dagelijkse bezigheden, wie zijn er in je leven, waar liggen je zorgen?
De ervaring leert dat er in deze fase al rust ontstaat.
Creëer voor jezelf een rustige plek en kom er achter op welk tijdstip het voor jou prettig is om te schrijven.
Misschien ben je wel in de gelegenheid om er een paar dagen echt vrij voor te maken.STRAKS

In deze fase denk je voorzichtig richting de toekomst. De opgedane inzichten geven je een positief gevoel, er is letterlijk ruimte gekomen.
Vanuit dit gevoel ontstaan nieuwe dingen of komen oude wensen weer bovendrijven. Je onderzoekt wat je hiermee wilt doen. Samen wisselen we hierover van gedachten en is er ruimte om te brainstormen. Dit gebeurd uitgebreid en zorgvuldig.
Waar dit nodig is geef ik je advies. Ook kun je in deze fase eerder besproken onderwerpen nog eens terug halen.TOEN

Je staat nu op een bepaald punt in je leven, het is van belang om te weten hoe je daar terecht bent gekomen.
Hoe is je leven tot nu toe verlopen, wat heeft jou gevormd?
Ik begeleid je bij het verhelderen hiervan. Je zult dingen onder ogen zien waar je eerder geen zicht op had en kunt verbanden leggen met eerdere gebeurtenissen.

HOE EN WAT
In deze vierde en laatste fase lees je alles nog eens goed na waar je doorheen bent gegaan. Je maakt een persoonlijk document waarin je vastlegt wat voor jou belangrijk is geweest. Dit document wordt jouw persoonlijke leidraad. De afgelopen week is intensief geweest. Veel is de revue gepasseerd, emoties zijn (her)beleefd en het heeft nieuw inzicht opgeleverd. De druk op de schouders is minder, je begint met schone lei en er is vooral energie om je nieuwe pad te bewandelen.
You go!